torsdag 19 april 2012

Mina lockar har kommit fram igen

 I förmiddags hade jag mysigt besök av Lina, Lilla T och Tiffi. Vi uträttade några ärenden innan vi åkte hem till mig och åt god veg. korvsoppa och fick en liten pratstund.  

Tack för en mysig träff med er vännen.

I eftermiddags var jag på Skövde gymnasium´s frisörskola, har inte klippt mig sedan juni förra året så det var hög tid. Tyvärr ingen före bild men här kommer några så där bra efter bilder.


6 kommentarer:

  1. Är du söt å byter ut lillans namn till nåt annat, annars kan man googla sig in på din blogg med hennes namn, är du söt! kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fixat. Jag var osäker när jag skrev namnet så det var jättebra att du sa till. Kramis

      Radera
  2. Snygga lockar vännen, det blev jätte fint! stora kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Lina. Det var jätteskönt att få fram mina lockar igen. De behöver ju dock lite vård för att va snygga. Men det blir kanske att jag har utsläppt ett tag nu innan sommarjobb börjar för då blir det keps hela sommaren. :) Kramis

      Radera
  3. Hej hej Karin!
    Jag känner just nu att jag bara kan ge fakta om LCHF och vill inte riktigt ha någon åsikt om det eftersom jag inte vet själv vad jag tycker. Jag tror tyvärr att jag redan valt sida och tycker lite illa om det, så egentligen så är väl min fakta lite snedvriden.

    Personer som skriver om LCHF är främst hobby-experter. Det är inte många av dem som sysslar med det som faktiskt har forskat eller som vet till 100% hur det står till. Ex. Annika Dahlquist som är förespråkare är en lite udda tant som inte har sina fakta rätt. Hon har gått en läkarutbildning men har ingen tillräcklig utbildning inom kost överhuvudtaget. Andra som sysslar med det är typ bloggerskor eller kok-boksförfattare som främst har googlat sig till kunskap. Helt enkelt så är deras fakta inte heller korrekt.

    Jag tror LCHF kan fungera som viktnedgång och kan nog vara bra för vissa som måste förlora vikt, men jag tror inte att LCHF är bra som livsstil då det finns fakta för att för mycket fett är dåligt för vårt hjärta och blodkärl. För mycket fett är också en orsak till olika cancersorter.
    Det finns absolut ingen forskning på långtidseffekterna av LCHF eftersom dieten är såpass ny. Man riskerar alltså sin egen hälsa för någonting som inte är säkert. Man kan ju jämföra det lite med när cigaretter kom till, på den tiden fanns det ingen varning för att cigaretter var farligt och människor rökte utan att tro det fanns några risker.
    Personer som hävdar att det finns forskning på LCHF syftar ofta på annan forskning kring andra dieter, såsom Atkins och GI m.m.

    Om man testar LCHF som tillfällig bantning så ska man veta att kroppen ofta strävar efter att nå en viss vikt även efter att du gått ner. Om man någon gång i livet vägt 100kg som mest så kommer kroppen ständigt att sträva efter att nå den vikten igen. Det har bland annat att göra med att fettcellerna är utvidgade.
    När man testar LCHF så tappar man främst i vätska i början eftersom kolhydrater i kroppen binder till sig vätska. Om kolhydraterna tar slut så får man också mindre kroppsvätska. Så man kanske inte går ner i vikt i fettmassa utan bara i vätska.
    Men LCHF kan nog bara ett bra sätt att bli intresserad och medveten om sin mat. Sen är det synd att man begränsar sig från så mycket gott som faktiskt är nyttigt också.

    Oj, nu blev klockan massor och jag har skrivit massor.
    Men som du ser i det jag har skrivit så har jag nog redan valt sida i den där debatten.
    Men som sagt, jag vet inte vad långtidseffekterna är, så än vill jag inte säga helt säkert om det är bra eller dåligt.
    Jag skriver gärna mer om du har någon fråga!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anna! Tack för ditt långa svar. Jag har lite av ditt tänk med tanke på att det är en relativt ny livsstil. Lina berättade igår att du hade förklarat att det räcker gott och väl att dricka lättmjölk för att få i sig tillräckligt med vitaminer och fett, vill du förklara lite mer om det? Jag har förstått som att det är något av vitaminerna som endast finns i röd mjölk men det kanske är så att det mest är små barn som är i behov av det? (du får gärna svara på min mail istället: karin.wallin81@gmail.com) Tack igen. Mvh/ Karin

      Radera