torsdag 5 januari 2012

Elextrolux ZUSG3901

Min förra dammsugare gick sönder i flytten men jag blev inte så ledsen över det, för det var en billig skitdammsugare som jag köpt på Ö&B….den tjöt som bara denn när jag använde den så jag hade bestämt att nästa skulle vara en riktigt bra så i juli förra året började jag kolla runt. Var i några olika affärer i Skövde och testat lite. Hittade flertal recensioner på www.prisjakt.se Läste även i Råd & Rön´s dammsugartest och denna är vinnaren! Jag gillar att den är gjord av 55% återvunnet plast, energisnål, tyst, stark sugförmåga, högt betyg på partikelutsläpp och på hållbarhet, lång sladd. Minus är att endel av de som recenserat inte kommer under soffor och möbler med munstycket men det gör inte så mycket för mig :)


Info från Electrolux´s hemsida:

NÅGRA AV VÅRA BÄSTA DAMMSUGARE
ÄR FAKTISKT SKRÄP

Det andra ser som skräp ser vi som värdefullt råmaterial: Electrolux Green-dammsugarna är delvis tillverkade av återvunnen plast. Med den här metoden sparar vi värdefulla resurser och låter plastavfall komma till nytta igen i stället för att samlas på hög på soptippen.
När vi designar våra dammsugare tar vi hänsyn till hela deras livscykel. Därför är även förpackningen tillverkad av återvunnet material. Och när det en dag blir dags att byta ut dammsugaren kan 92 procent av materialet återvinnas. Dessutom minimerar vi användningen av PVC-plaster. En av våra modeller är faktiskt redan helt PVC-fri.
På de flesta marknader kan du också fatta ett miljövänligt beslut när du handlar dammsugarpåsar. s-bag® Green ger jämn och hög prestanda hos dammsugaren, samtidigt som miljöpåverkan är kraftigt reducerad. Påsen är tillverkad av majsstärkelse. I jämförelse med vanliga påsar förbrukas 68 procent mindre energi vid tillverkningen av s-bag® Green.
Miljöfakta: Vi sparar ungefär två liter råolja och 80 liter vatten i tillverkningsprocessen för en Electrolux Green-dammsugare. Vidare behövs 90 procent mindre energi för att framställa delarna jämfört med tillverkning av råplast.

RADIKALT MINSKAD ENERGIFÖRBRUKNING

De livscykelstudier som vi har genomfört visar att en tredjedel av en dammsugares miljöpåverkan har sitt ursprung i hanteringen och tillverkningen av dess material. Mindre än tre procent kan tillskrivas transporter. Resten utgörs av den energi som dammsugaren använder i drift.
Därför arbetar vi ständigt med att minska energiförbrukningen hos våra dammsugare. Resultaten är mest uppenbara hos Electrolux Green-dammsugarna. Vissa modeller innebär energibesparingar på uppemot 50 procent jämfört med en genomsnittlig dammsugare, som brukar dra 2 000 W – dessutom blir jobbet minst lika bra gjort.

Miljöfakta:
UltraOne® Green® dammsugare förbrukar 50 procent mindre energi än en genomsnittlig 2 000 W-dammsugare. Om du dammsuger en timme i veckan i tio år innebär det att du sparar tillräckligt med energi för att ha en 60 W-lampa tänd dygnet runt i 234 dagar. Man kan också säga att du skulle minska koldioxidutsläppen med 294 kg.

TILL OCH MED PÅSEN ÄR GRÖN

På de flesta marknader kan du också fatta ett miljövänligt beslut när du handlar dammsugarpåsar. s-bag® GREEN ger jämn och hög prestanda hos dammsugaren, samtidigt som miljöpåverkan är kraftigt reducerad. Påsen är tillverkad av majs och det går åt upp till 65 procent mindre olja och innebär 68 procent mindre växthusgaser i atmosfären än vid vanliga plastmaterial
Är helnöjd med denna! Som är gjord av 55% återvunnen plast, låg energiåtgång, tyst som musen, lång sladd, smidig hantering, skönt handtag, följsam slang osv osv. Du som behöver en bra dammsugare, köp den NU!  ;)

3 kommentarer:

  1. HEY nu funkade det! :D googlekonto alltså. det fungerade inte sist, men då gjorde jag säkert nåt fel. hurra!

    SvaraRadera